Hospice de Luwte
Julianalaan 88
3761 DH Soest
T 035 - 603 94 50
F 035 - 603 94 59

Blokken

Informatie Hospice

Een hospice is een huis waar mensen kunnen verblijven die in de laatste drie maanden van hun leven verkeren. In zo'n (in het algemeen kleinschalig) huis wordt een veilige plek geboden en is aandacht voor zorg op vier gebieden: medisch, psychisch, sociaal en spiritueel.

Hospice De Luwte
Hospice De Luwte is een mooi vrijstaand huis, gelegen aan de Eng in Soest. Het huis biedt woonruimte aan vier gasten. De gasten beschikken over een eigen kamer, waarin ze, als ze dat willen, ook persoonlijke spullen neer kunnen zetten. Verder hebben we een grote woonruimte voor gezamenlijk gebruik. De Luwte beschikt over een patio, een mooie tuinkamer die grenst aan een prachtig aangelegde tuin, waar iedereen vrijelijk gebruik van kan maken. De tuinkamer is een ruimte om je terug te trekken, met elkaar te zijn of bijvoorbeeld met elkaar te eten. In de tuin staat ook nog een tuinhuisje dat ter beschikking staat van onze gasten. 
Wij hebben in huis ook een eenvoudige logeerkamer met douchegelegenheid, zodat naasten de mogelijkheid hebben om in huis te blijven slapen.  We hanteren geen bezoektijden, bezoek voor de gasten is altijd welkom.

Voor wie is De Luwte?
Iedereen is welkom in De Luwte ongeacht levensovertuiging of achtergrond.

Palliatieve zorg
Palliatieve zorg is de zorg voor mensen in de laatste fase van hun leven. Genezen is niet meer mogelijk. De zorg of behandeling richt zich op een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven tijdens ziekte en sterven. Er is aandacht voor lichamelijke klachten, gevoelens van angst en verdriet, verwerking van de ziekte en vragen rondom leven en dood. Heel belangrijk in de palliatieve terminale zorg is ook de zorg voor de naasten.

Wie werken er in Hospice de Luwte?
In het hospice zijn 24 uur per dag vrijwilligers aanwezig. Zij bieden ondersteuning en begeleiding aan de gast en zijn/haar naasten. De coördinator vrijwilligers zorgt voor de begeleiding van de vrijwilligers. De directeur is het aanspreekpunt voor iedereen in huis. De medische zorg wordt gegeven door de eigen huisarts van de gast. De verpleegkundige zorg wordt, waar geïndiceerd, geleverd door een vast team van verpleegkundigen van thuiszorgorganisatie Silverein. 

Lid van


De Luwte is aangesloten bij VPTZ Nederland, de koepel voor organisaties in de vrijwillige palliatieve terminale zorg.

ANBI


Hospice De Luwte staat bij de Belastingdienst geregistreerd als algemeen nut beogende instelling (ANBI).

Contact

Hospice De Luwte
Julianalaan 88
3761 DH Soest

035 - 603 94 50
info@deluwte.nl