Bij u thuis of in een (zorg)instelling

Thuis sterven, omringd door dierbaren is waardevol.

Bij De Luwte Hospice & Thuis bieden wij vrijwilligershulp en ondersteuning bij terminaal zieke mensen in de laatste fase van hun leven. U of uw naaste wil graag tot het eind toe in de eigen vertrouwde omgeving blijven. De zorg gegeven door familie en vrienden (mantelzorg) kan zoveel van hen vragen dat extra hulp nodig is. Onze vorm van hulp is niet ter vervanging van de professionele hulp, maar ter ondersteuning van u of uw mantelzorgers.

Voor wie is de thuisinzet van vrijwilligers?
Iedereen komt voor deze hulp in aanmerking, ongeacht levensovertuiging of achtergrond. De ondersteuning sluit zoveel mogelijk aan op de behoefte van de zieke en zijn of haar naasten. Aan de hulp zijn geen kosten verbonden. Wij bieden deze hulp aan inwoners in de gemeenten Baarn en Soest. Komt u van buiten deze gemeenten, kijk op de website van Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg voor vrijwilligershulp bij u in de buurt. 

Waarvoor kan ik een vrijwilliger vragen? 
Onze vrijwilligershulp is aanvullend op of in plaats van de mantelzorger. Dit kan bij u thuis, maar ook wanneer u in een (zorg)instelling verblijft. De mantelzorger doet er vaak alles aan om er voor u te zijn. Voor dierbaren kan deze periode - naast waardevol - ook belastend zijn. Dan kan het fijn zijn om de dagelijkse zorg (even) te delen of uit handen te geven. Hoe lastig deze stap soms is, wij ervaren dat de uren dat vrijwilligers bij u of uw naaste zijn, ruimte geeft aan de mantelzorger. Zodat die even op adem kan komen en de zorg kan volhouden. En voor degene die stervende is, kan het luisterende oor – of juist de stille nabijheid – van een vrijwilliger welkom zijn.

Voorbeelden van vrijwilligershulp:

  • De mantelzorgers de mogelijkheid bieden een paar uur rust te nemen of om bijvoorbeeld te gaan sporten, boodschappen te doen of te gaan wandelen.
  • Aanwezig zijn of gezelschap houden als aanvulling op de mantelzorg of wanneer u een klein netwerk heeft.
  • Bij u thuis of in een (zorg) instelling gezelschap houden of waken zodat u minder alleen bent en de zorgverleners even ontlast worden.

“Het is helemaal goed gegaan met de vrijwilligers. Moeders vindt het fijne mensen, jullie hebben een fantastische ploeg!”

 Zoon van een cliënt

“Complimenten naar jullie toe hoe het allemaal georganiseerd wordt, bedankt voor jullie inzet en fijne begeleiding” 

professionele zorgverlener van een zorginstelling in Baarn

Contact

De Luwte Hospice & Thuis
Julianalaan 88
3761 DH Soest

035 - 603 9450
info@deluwte.nl
KvK nummer 32099233 NL61 RABO 0394 806514

VPTZ

De Luwte Hospice & Thuis is aangesloten bij VPTZ Nederland, de koepel voor organisaties in de vrijwillige palliatieve terminale zorg.

ANBI

De Luwte Hospice & Thuis staat bij de Belastingdienst geregistreerd als algemeen nu beogende instelling (ANBI).

ZorgkaartNederland

Onafhankelijke ervaringsplatform in de zorg. Initiatief van Patiëntenfederatie Nederland.

Volg ons

© 2023 Stichting Hospice De Luwte

Website gemaakt door: BADE