Ons Hospice
Beeldje close up

Na twee jaar voorbereiden opende in 2007 Hospice De Luwte, nu De Luwte Hospice & Thuis, haar deuren. De openingshandeling bestond uit het onthullen van het beeldje van kunstenares Tonneke Iwema-van Harten. Gelegen in een mooi oud vrijstaand huis aan de Julianalaan in Soest, nabij De Engh, heeft ons Hospice sindsdien een vaste plek binnen het eerstelijns zorgaanbod van de gemeenten Soest en Baarn. Het Hospice is niet alleen een plek voor inwoners uit deze gemeenten, maar ook voor mensen die van elders komen. In 2013 werd Hospice De Luwte uitgebreid met de inzet van vrijwilligers bij mensen thuis of in een (zorg)instelling. De Luwte Hospice & Thuis was een feit.

Gasten
De mensen die bij ons verblijven noemen wij gasten. In ons huis is ruimte voor maximaal vijf gasten. Alle gasten hebben een eigen kamer met ruimte voor persoonlijke spullen. Iedere gast beschikt over een personenalarm waarmee een vrijwilliger kan worden opgeroepen. In ons Hospice heerst een huiselijke sfeer. Er is een woonruimte annex keuken voor gezamenlijk gebruik. Hier wordt dagelijks gekookt en er worden vele potten koffie en thee gezet. Onze gasten en naasten kunnen hier naar behoefte tijd doorbrengen. Verder beschikken we over een patio met zitgelegenheid. De mooie tuinkamer, grenzend aan de prachtig aangelegde en (door vrijwilligers) onderhouden achtertuin, is er om bijvoorbeeld even rustig te kunnen zitten, bij te komen, te overleggen of om te eten met naasten.

Bezoek
Bezoek is in ons Hospice altijd welkom, wij hanteren geen bezoektijden. Soms slapen directe naasten bij de gast op de kamer. Ook hebben wij in huis een eenvoudige logeerkamer met douchegelegenheid.

Iedereen is welkom bij De Luwte Hospice & Thuis, ongeacht levensovertuiging of achtergrond.

Contact

De Luwte Hospice & Thuis
Julianalaan 88
3761 DH Soest

035 - 603 9450
info@deluwte.nl
KvK nummer 32099233 NL61 RABO 0394 806514

VPTZ

De Luwte Hospice & Thuis is aangesloten bij VPTZ Nederland, de koepel voor organisaties in de vrijwillige palliatieve terminale zorg.

ANBI

De Luwte Hospice & Thuis staat bij de Belastingdienst geregistreerd als algemeen nu beogende instelling (ANBI).

ZorgkaartNederland

Onafhankelijke ervaringsplatform in de zorg. Initiatief van Patiëntenfederatie Nederland.

Volg ons

© 2023 Stichting Hospice De Luwte

Website gemaakt door: BADE