Werken bij De Luwte Hospice & Thuis

De vrijwilligers zijn bij De Luwte Hospice & Thuis van onschatbare waarde voor onze gasten en clïenten. We kunnen niet zonder! Vrijwilliger zijn bij De Luwte Hospice & Thuis houdt in dat je je tijd geeft in de vorm van zorg, aandacht en warmte aan onze gasten. In het Hospice zijn 24 uur per dag vrijwilligers aanwezig. Overdag in diensten van vier uur en in de nacht een slaapnachtdienst van acht uur. Als vrijwilliger bied je ondersteuning en begeleiding aan de gast. Samen met de verpleegkundigen, de huisarts, het management en de coördinatoren bied je de gewenste verzorging en begeleiding. Heel belangrijk is de zorg voor naasten. Zij zijn dag en nacht welkom in ons Hospice.

De gast neemt afscheid van het leven en zijn naasten. De naasten nemen afscheid van hun dierbare. Als vrijwilliger ben je hierbij op gepaste afstand aanwezig. Je zorgt samen met je collega’s voor een warme en veilige werkomgeving. In het totaal zijn er bij De Luwte Hospice & Thuis circa 100 vrijwilligers actief. Vrijwilligers zetten zich bij ons in voor de volgende taken:

  • Zorg
  • Gastvrouw / gastheer
  • Koken
  • Tuin
  • Thuisinzet
  • Administratie en planning
  • Technische dienst
  • PR, collectes en fondsenwerving
  • Bestuur 
022
036

Lies Dekker uit Soest is ooit begonnen als bankmedewerkster en heeft zich daarna als vrijwilliger ingezet bij onder andere de terminale thuiszorg van het Rode Kruis en het Ronald McDonald huis. Lies is nu sinds 2017 gastvrouw bij De Luwte. Zij heeft vanwege lichamelijke klachten bewust voor de rol van gastvrouw gekozen. Dit bevalt haar erg goed. De gastvrouwen vormen een hechte groep en Lies ervaart de vanzelfsprekendheid die er heerst om elkaar te helpen nog steeds als bijzonder. Lies vertelt dat zij ook de andere kant van het hospice heeft ervaren: “Mijn schoonzoon heeft in oktober 2018 twee weken in het hospice gelegen. Dat was een bijzondere tijd en ik heb toen zelf als naaste van de gast de warmte en liefde van het huis ervaren.”

Lies Dekker

Gastvrouw

Ap Bloemendal had zich gedurende zijn 42-jarige carrière bij de politie al voorgenomen om ‘later’ regelmatig een kop koffie of glas wijn in te schenken voor bewoners van een zorginstelling. Een vriendin wees hem op een hospice. Ap, woonachtig in Amersfoort, heeft zich vervolgens verdiept in hospices in Amersfoort en omgeving. Na één stap in de huiskamer van De Luwte was de keuze gemaakt en is Ap nu sinds 2012 actief als zorgvrijwilliger.

Ap Bloemendal

Vrijwilliger

Lies Dekker uit Soest is ooit begonnen als bankmedewerkster en heeft zich daarna als vrijwilliger ingezet bij onder andere de terminale thuiszorg van het Rode Kruis en het Ronald McDonald huis. Lies is nu sinds 2017 gastvrouw bij De Luwte Hospice & Thuis. Zij heeft vanwege lichamelijke klachten bewust voor de rol van gastvrouw gekozen. Dit bevalt haar erg goed. De gastvrouwen/- heren vormen een hechte groep en Lies ervaart de vanzelfsprekendheid om elkaar te helpen nog steeds als bijzonder. Lies vertelt dat zij ook de andere kant van het Hospice heeft ervaren: “Mijn schoonzoon heeft in oktober 2018 twee weken in het hospice gelegen. Dat was een bijzondere tijd en ik heb toen zelf als naaste van de gast de warmte en liefde van het huis ervaren.”

Lies Dekker

Gastvrouw

Ap Bloemendal had zich gedurende zijn 42-jarige carrière bij de politie al voorgenomen om ‘later’ regelmatig een kop koffie of glas wijn in te schenken voor bewoners van een zorginstelling. Een vriendin wees hem op een Hospice. Ap, woonachtig in Amersfoort, heeft zich vervolgens verdiept in Hospices in Amersfoort en omgeving. Na één stap in de huiskamer van De Luwte was de keuze gemaakt en is Ap nu sinds 2012 actief als zorgvrijwilliger.

Ap Bloemendal

Vrijwilliger

Contact

De Luwte Hospice & Thuis
Julianalaan 88
3761 DH Soest

035 - 603 9450
info@deluwte.nl
KvK nummer 32099233 NL61 RABO 0394 806514

VPTZ

De Luwte Hospice & Thuis is aangesloten bij VPTZ Nederland, de koepel voor organisaties in de vrijwillige palliatieve terminale zorg.

ANBI

De Luwte Hospice & Thuis staat bij de Belastingdienst geregistreerd als algemeen nu beogende instelling (ANBI).

ZorgkaartNederland

Onafhankelijke ervaringsplatform in de zorg. Initiatief van Patiëntenfederatie Nederland.

Volg ons

© 2023 Stichting Hospice De Luwte

Website gemaakt door: BADE