De Luwte genomineerd voor de vrijwilligersprijs

29 december 2021

Vrijw prijs Baarn

Baarnsche Courant 

“Wat fijn dat we gezien zijn. We hadden onszelf aangemeld om eventueel in aanmerking te komen voor de nominatie omdat onze overtuiging is dat we van grote waarde zijn voor Baarn en Soest. Dat we nu ook daadwerkelijk zijn uitgekozen voor de nominatie, brengt ook weer een stuk waardering voor ons werk ”vindt vrijwilligers coördinator Wilma Mout.

Toen het blijde nieuws binnenkwam, werden alle vrijwilligers dan ook meteen gemaild. We hebben een trouwe groep loyale vrijwilligers. Daar zijn we trot op en op het werk dat we doen. Juist ook in deze tijden”.

De uitbraak van het coronavirus en de maatregelen vragen veel. “Er moet nog zorgvuldiger worden gewerkt. Een de maatregelen vragen veel aanpassingsvermogen. Nu in deze lockdown gaat een heleboel weer online. Onze vrijwilliger. Of ze nu jong zijn of al ouder, soms al 70+, ze gaan er allemaal in mee, en passen zich aan. Dat laat zien hoe berokken ze zijn. Daar heb ik echt bewondering voor”, aldus Mout.

Met hart en ziel zetten veel van de vrijwilligers zich zo’n twee dagdelen per week in om er te zijn voor Soester en Baarnaars in de laatste weken van hun leven. “In ons Hospice, maar ook thuis bij de mensen en in instellingen. Wij kunnen net dat extra stukje aandacht brengen. We zien dat we gewaardeerd worden. Steeds vaker krijgen we aanvragen via zorgverleners die met onze vrijwilliger te maken hebben gekregen. Dat is fijn.”

De vrijwilligers van De Luwte worden uitgebreid opgeleid voor het werk. “Het is vrijwilligerswerk waar je bewust voor moet kiezen. Het gaat je niet altijd in de koude kleren zitten”, weet Mout. Altijd zijn er nieuwe mensen nodig. “Er is veel werk en in een coronatijd vallen mensen door quarantaine bijvoorbeeld ook wel eens een tijdje uit. Daarom hebben we in januari weer twee informatiebijeenkomsten voor nieuwe vrijwilligers.”

Ze kijkt met frissen moed het nieuwe jaar tegemoet. “We hebben een nieuwe directeur. Even wennen, maar ook weer gezond een nieuw iemand aan het stuur. Een we hopen natuurlijk te starten met de mooie prijs. Als we ‘m winnen, gaan we aan de vrijwilligers voorleggen wat we met het geldbedrag gaan doen dat eraan verbonden is. Dat komt wel goed”.

Contact

De Luwte Hospice & Thuis
Julianalaan 88
3761 DH Soest

035 - 603 9450
info@deluwte.nl
KvK nummer 32099233 NL61 RABO 0394 806514

VPTZ

De Luwte Hospice & Thuis is aangesloten bij VPTZ Nederland, de koepel voor organisaties in de vrijwillige palliatieve terminale zorg.

ANBI

De Luwte Hospice & Thuis staat bij de Belastingdienst geregistreerd als algemeen nu beogende instelling (ANBI).

ZorgkaartNederland

Onafhankelijke ervaringsplatform in de zorg. Initiatief van Patiëntenfederatie Nederland.

Volg ons

© 2023 Stichting Hospice De Luwte

Website gemaakt door: BADE