'Dit is het mooiste werk dat ik ooit gedaan heb'

December 2023

Ap Bloemendal

Informatiebijeenkomsten over vrijwilligerswerk bij De Luwte Hospice & Thuis

Een Hospice kan niet zonder de steun van vrijwilligers, zij zijn van onschatbare waarde. Het Hospice draait op mensen die klaar willen staan voor de gasten en hun naasten. Voor geïnteresseerden in dit vrijwilligerswerk organiseert het Hospice op dinsdag 9 januari 2024 van 14.00 tot 15.30 uur informatiebijeenkomsten. 

Samen de schouders eronder
Vrijwilliger zijn bij De Luwte Hospice & Thuis houdt in dat je je tijd geeft in de vorm van zorg, aandacht en warmte aan de gasten. Je kunt rekenen op professionele begeleiding en ondersteuning en volgt trainingen die jou ondersteunen in het bieden van zorg voor de gast en hun naasten. De Luwte biedt zinvol vrijwilligerswerk in een fijne en collegiale sfeer. Er wordt gewerkt met o.a. zorgvrijwilligers, kookvrijwilligers en gastvrouwen en gastheren.

Vrijwilliger Ap Bloemendal, na zijn 42-jarige carrière bij de overheid heeft Ap zich verdiept in het vrijwilligerswerk bij Hospices en na één stap in de huiskamer van De Luwte was de keuze gemaakt.  Ap Bloemendal “Dit werk is het mooiste werk dat ik ooit heb gedaan. Wat je kunt betekenen voor gasten en hun naasten is zo waardevol. De verbondenheid met de vrijwilligers onderling is groot. Opvallend is de vanzelfsprekendheid waarmee je elkaar helpt. Je kan op elkaar terugvallen. Als er iets gebeurd, is er altijd aandacht en ruimte om dit met elkaar te bespreken.”

Aan tafel in de huiskamer
Gastvrouwen en kookvrijwilligers kunnen ook genieten van een volle tafel in de huiskamer. “Gasten, familieleden, vrienden van gasten, kortom iedereen is welkom in De Luwte. Aandacht voor de naasten van de gast is heel belangrijk en zorgt voor ontspanning. Er wordt over van alles gesproken, vooral alledaagse onderwerpen. Het lijkt wel een gewoon huis.” .

Informatiebijeenkomsten vrijwilligerswerk
Het team bij De Luwte is heel divers. Mannen en vrouwen vanuit allerlei beroepsgroepen werken hier samen. In het Hospice en bij de mensen thuis kun je als vrijwilliger écht het verschil maken. Interesse om hier meer over te weten?

Bezoek de informatiebijeenkomst over het vrijwilligerswerk op dinsdag 9 januari 2024 van 14.00 tot 15.30 uur.

Meer informatie is te vinden op www.hospicedeluwte.nl of meld je direct aan via info@deluwte.nl.

Aanmelden 

Aanmelden kan via info@deluwte.nl graag onder vermelding van naam en telefoonnummer en natuurlijk voor welke datum je inschrijft. 

Dinsdag 12 december 19.30 uur - 21.00 uur

Dinsdag 9 januari 14.00 uur - 15.30 uur

Contact

De Luwte Hospice & Thuis
Julianalaan 88
3761 DH Soest

035 - 603 9450
info@deluwte.nl
KvK nummer 32099233 NL61 RABO 0394 806514

VPTZ

De Luwte Hospice & Thuis is aangesloten bij VPTZ Nederland, de koepel voor organisaties in de vrijwillige palliatieve terminale zorg.

ANBI

De Luwte Hospice & Thuis staat bij de Belastingdienst geregistreerd als algemeen nu beogende instelling (ANBI).

ZorgkaartNederland

Onafhankelijke ervaringsplatform in de zorg. Initiatief van Patiëntenfederatie Nederland.

Volg ons

© 2023 Stichting Hospice De Luwte

Website gemaakt door: BADE