De Luwte Hospice & Thuis naar Den Haag

19 mei 2023

Tweede prijs

Begeleiding naar de dood is één van de maatschappelijke thema’s die dit jaar gewonnen hebben in de Nationale Vrijwilligersprijzen 2023. Uit 346 inzendingen nomineerde een selectiecommissie er zes, waarvan één in aanmerking komt voor de hoofdprijs van 15.000 euro. Op 16 juni wordt de hoofdprijs uitgereikt in Pathé Buitenhof te Den Haag.

Op 16 juni wordt de hoofdprijs uitgereikt in Pathé Buitenhof te Den Haag. Als genomineerde winnen de genomineerden een videoportret en 2.000 euro. Filmmaker Ramon Masius van Tellis  en presentator Bas Westerweel zijn bij De Luwte Hospice & Thuis op zoek gegaan naar het hart van de organisatie. Wat doet je hart tikken? Waarom vinden zij het vrijwilligerswerk belangrijk? Het resultaat zal een video portret zijn die na 16 juni te zien is.  

Naast de portretten maakt De Luwte Hospice & Thuis onderdeel uit van een documentaire over vrijwilligerswerk. De documentaire laat de kijker zien en voelen wat vrijwilligerswerk ECHT met je doet. Een vrijwilliger van De Luwte “Vrijwilligerswerk gaat veel verder dan alleen het doen en verzetten van werk, het gaat onder je huid zitten en komt in je bloed en vanuit het hart.”. De documentaire is exclusief tijdens de uitreiking op 16 juni aanstaande in de bioscoop van Pathé te zien.

De nationale vrijwilligersprijzen zijn in het leven geroepen om vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties te waarderen. Mensen werken als vrijwilliger vanuit hun hart en vragen er niets voor terug. Hat is enerzijds bijzonder, anderzijds is het van elementair belang voor het reilen en zeilen van de Nederlandse samenleving. Veel mensen zijn zich er niet eens bewust van dat ze vrijwilligerswerk doen. Denk aan coaches en bardiensten op de sportclub die door menig Nederlander als vanzelfsprekend gedraaid worden.

Op 16 juni bij de Nationale Vrijwilligersprijs 2023 ontvingen wij de tweede prijs!  

Wilt u onze blog zien?
Deze is gemaakt door zorgvrijwilligers Annemieke Sweere en Ada Bergsma en is samen met de andere 5 genomineerden te zien via :

Bekijk Hier

Contact

De Luwte Hospice & Thuis
Julianalaan 88
3761 DH Soest

035 - 603 9450
info@deluwte.nl
KvK nummer 32099233 NL61 RABO 0394 806514

VPTZ

De Luwte Hospice & Thuis is aangesloten bij VPTZ Nederland, de koepel voor organisaties in de vrijwillige palliatieve terminale zorg.

ANBI

De Luwte Hospice & Thuis staat bij de Belastingdienst geregistreerd als algemeen nu beogende instelling (ANBI).

ZorgkaartNederland

Onafhankelijke ervaringsplatform in de zorg. Initiatief van Patiëntenfederatie Nederland.

Volg ons

© 2023 Stichting Hospice De Luwte

Website gemaakt door: BADE