Open dag en dag van Palliatieve Terminale Zorg

8 oktober 2022

Soest, Baarn en omstreken

De 'Internationale Dag van de Palliatieve Zorg' (World Hospice and Palliative Care Day) valt ieder jaar op de tweede zaterdag in oktober. Deze dag besteedt aandacht aan de zorg voor zieke mensen die niet meer kunnen genezen. Er zijn veel activiteiten in het land om mensen bekend te maken met de mogelijkheden die er zijn om een zo goed mogelijke kwaliteit van leven te behouden, tot het einde. Ook De Luwte Hospice & Thuis schenkt 8 oktober aandacht aan deze dag in de vorm van een open huis.

Petra Minnema, directeur De Luwte Hospice & Thuis: “De Internationale dag van de palliatieve zorg 2022 is een jaarlijkse gezamenlijke actiedag om Hospice en palliatieve zorg over de hele wereld te vieren en te steunen. Met één stem vertellen we over het belang van goede palliatieve zorg, vieren we kwaliteit van leven en pleiten we voor gelijke toegang tot deze vorm van zorg; want onze zorg is er echt voor iedereen; in het Hospice en onze vrijwilligers komen ook bij mensen thuis. Ook is de Dag een campagne om nieuwe vrijwilligers te werven, want zonder vrijwilligers kunnen wij niet bestaan.”

Werving nieuwe vrijwilligers
De Luwte Hospice & Thuis is een bijna thuis huis en is naarstig op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Petra Minnema: “In ons Hospice kunnen mensen in een veilige omgeving , omringd door hun naasten, in een warme huiselijke sfeer overlijden. Onze vrijwilligers en verpleegkundigen hebben oprechte aandacht voor gasten en hun naasten en hebt respect voor ieders eigenwaarde. En heel belangrijk: onze vrijwilligers staan er nooit alleen voor. Samen met collega vrijwilligers en verpleegkundigen de beste zorg bieden is het sleutelwoord. Nieuwe vrijwilligers worden opgeleid en bestaande vrijwilligers krijgen regelmatig bijscholing. Onze zorg is er 24 uur per dag, 7 dagen in de week en kan niet bestaan zonder de toewijding van vrijwilligers. Daarom doe ik graag een oproep! Hebt u altijd al iets willen betekenen in de zorg en heeft u interesse in het doen van vrijwilligerswerk? Dan is De Luwte Hospice & Thuis wellicht iets voor u. We komen graag met u in contact – wellicht spreken we elkaar 8 oktober aanstaande al!”

8 oktober 2022: Open Huis
Op 8 oktober opent De Luwte Hospice & Thuis haar deuren. Petra Minnema: “8 oktober laten we graag ons huis zien en vertellen we op welke wijze wij vorm en inhoud geven aan palliatief terminale zorg; zowel de zorg in het Hospice als de zorg die we thuis bieden. Iedereen is welkom en aanmelden is niet nodig.”

Tijdstip: 11.00 uur – 16.00 uur (aanmelden niet nodig)
Adres: Julianalaan 88
www.deluwte.nl

Contact

De Luwte Hospice & Thuis
Julianalaan 88
3761 DH Soest

035 - 603 9450
info@deluwte.nl
KvK nummer 32099233 NL61 RABO 0394 806514

VPTZ

De Luwte Hospice & Thuis is aangesloten bij VPTZ Nederland, de koepel voor organisaties in de vrijwillige palliatieve terminale zorg.

ANBI

De Luwte Hospice & Thuis staat bij de Belastingdienst geregistreerd als algemeen nu beogende instelling (ANBI).

ZorgkaartNederland

Onafhankelijke ervaringsplatform in de zorg. Initiatief van Patiëntenfederatie Nederland.

Volg ons

© 2023 Stichting Hospice De Luwte

Website gemaakt door: BADE